Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismerje meg Gerilyn-t, Tbiliszi királynőjét

2018.11.22

A hónap elején Tbilisziben, Grúziában, Bassiani felé tartottam, egy kiürített szovjet korszakú úszómedencét, amely lüktető techno klub lett. A város éjszakai életének epicentrumában ül. Az éjszaka, amikor részt vettem, a Horoom Éjszakák homoszexuális és furcsa jelmezes party-ot dobtak, annak ellenére, hogy Halloween napja volt. 3: 00-kor, a zene megállt, és mindenki felé fordult egy emelt erkély előtt. Aztán megjelent egy foltos Gerilyn. Először láttam a zavaros Dolly Parton fehérítő-szőke fürtöket, majd a vékonyan íves szemöldökét, amelyek úgy tűnt, hogy elérik a hajszálát. Gerilyn kinyitotta a száját, amely már messziről látszott, mint egy pár viasz ajkak, a száj-szinkron Marilyn Monroe 1953 változata „Diamonds Are a Girl legjobb barátja.” Gerilyn villant ereit mintha azt várja, hogy a tenyere megcsókolta, megszorított átmászott a lépcsőn, és minden lépéssel előrecsúsztatta a csípőjét. Egész idő alatt a forgó, zömét ábrázoló figurát három, vékony, szőrös férfi ölelte körül, olyan vékonyak voltak, hogy a bordáik elhúzódtak - mindegyik fétis felszereléssel díszített. A terem örvendezve tört ki. Gerilyn valóban a csillag volt. Gerilyn el volt ragadtatva. Gerilyn Grúzia egyik kevés drag queensje volt.05-ready_33420037.jpg

Ellentétben Amerikától, ahol a drag jelenet már évek óta látható - még a RuPaul Drag Race népszerűségének köszönhetően is kereskedelmi forgalomba került - a művészet új Grúziában van. Gerilyn ritkaság a konzervatív országban, amely erőszakos történelem az LGBTQI + közösség ellen. A leghírhedtebb incidens 2013. május 17-én történt, amikor az ortodox keresztény grúz papok felvonultak a meleg jogokkal foglalkozó aktivisták ellen, akik akkoriban békés tiltakozást tartottak. A helyzet egy olyan kisvagon támadt, amely néhány tiltakozó embert robbantott össze. Itt, még öt évvel később, még mindig jelen van a buborékoló ellenségesség.

Vagy legalábbis Niko, ahogy Gerilyn napról napra ismert, azt mondja. (Az ő neve megváltozott adatvédelmi okokból.) Azt mondja, hogy ő kapja a homofób megjegyzéseket a „nőiesség”, de többé-kevésbé „alkalmazkodni a társadalom számára.” Alatta a rétegek női ruhák, Niko egy 19 éves egy rövid barna hajú növény, puha, formázható arc, még mindig a baba zsír utolsó darabjaihoz ragaszkodva. Amikor a sikerben beszélgetek vele - az egyetlen hivatalos gaybár Tbilisziben, Nia Gvatua vezetésével, aki szintén grúz angol fordítója, csendes. Mégis, Niko ragaszkodik ahhoz, hogy nem puhul beszél. Ma csak félénk. Ez az éjszaka messze van Bassianiban, ami először jelent meg nyilvánosan.
Today, Niko will transform back into Georgia’s Marilyn Monroe, all boisterous and glamorous, so we can take photos of him getting ready as Gerilyn. (We were not able to shoot inside of Bassiani, which has a strict no-photos policy.) The racks of clothes are a colorful melange of animal prints that are plucked both from secondhand shops and Gvatua’s closet. When I ask who makes the pieces, Gvatua looks at me and quips, “Babes! No brands! Just vintage!” There’s a teetering heel that looks more like a weapon, covered in spikes, with the sole inscribed, “Your feet look gorgeous,” the tail of the G licking upward. “He found it for 3 lari in the suburbs,” says Gvatua. “Even I was surprised.”

Niko érdeklődéssel kezdte érdeklődését a "cross-dressing" kifejezéssel kapcsolatban, miután részt vett az első furcsa eseményén egy évvel ezelőtt. Nem sokkal később elkezdte nézni a RuPaul Drag Race-ját a YouTube-on. Nem sokkal később felfedezték egy másik, homoszexuális éjszakai klubban, Khidiben, ahol egy másik drag-queen-hez hasonlított. "Az Omar barátom felfedezte, hogy figyeli a drag show-t. Látta őt a sarokba táncolni, és annyira aranyos volt, hogy olyan jól teljesített a sajátján "- mondja Gvatua. "Aztán azt mondtam:" Omar, van egy ötletem Marilyn Monroe-ra ". Nem sokkal később, Niko elsőként vette át az első koncertjét, és elkezdte a Monroe-ból kiindulni.

Az öltözött ünnepségre kerül. Miután Niko vörös ruhába öltözött, Gvatuanak be kell dugnia a melltartóba. Megölelte, és hátulról húzta. Felbéreltük Keto Chantadze-t, az egyetlen sminkes művészt Tbilisziben, aki képes húzni egy vonzó stílusú arcot. Los Angelesben tanult, és elkötelezte magát a kozmetikai iskolában. Inspirációt, Gvatua talál stock képet keltezett húzza csillag, megjegyezve: „Azt akarjuk, hogy legyen giccses.” És így, mint szegélyezett vörös lakk ajkak az árnyékban egy kandírozott alma és ceruzával-in szemöldöke ívbe mint a forgatás csillagjai - Niko Gerilynbe kezd átalakulni. Elkezdünk lőni a Success-ben, a vörös fény filmje alatt.

Végül kint lógunk, a karunk összefonódik. Megkérdezem Gvatua-t, hogy rendben van-e a siker elhagyása. "Nálunk igen," mondja. "Nincs probléma." A főutcán átszaladunk, mint egy rosszul álló csoport. Vannak fiúk, akik grúz ránk után valamit felkiáltottak, de senki nem fizet semmit a kiabáló bámészkodóknak. Amikor megkérdezem Niko-tól, hogy miért vette Marilyn-t a húzásához, azt válaszolja: "Olyan erős volt, nőies és szexi." Most, Gerilyn ugyanazt a hatalmat és szükségszerű hozzáállást hozza Tbiliszibe.

 
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 3519
30 nap: 87
24 óra: 4